Deși curiozitățile și dilemele legate de orgasm sunt nenumărate, se discută foarte puțin despre acest subiect. Cum se ajunge la orgasm, ce se întâmplă în corp în acele momente, ce-l poate împiedica și care sunt efectele orgasmului sunt numai câteva dintre întrebările pe care ni le punem toți la un moment dat.
1Cât durează, de fapt, un orgasm?
Se pare că există o mică diferență între durata orgasmului feminin față de cel masculin. Astfel, dacă pentru femei „cifra magică” este 18 (secunde), pentru bărbați, media este de 22 secunde. Există chiar și o soluție pentru prelungirea orgasmului. Practicate cu regularitate, exercițiile Kegel ajută la întărirea mușchilor pelvieni și la obținerea unor orgasme mai intense.
2Orgasmul te poate scăpa de durerile de cap!
Nu, nu este un mit: în timpul orgasmului, organismul secretă un hormon numit oxitocină, hormon care te ajută să te relaxezi și îți va crea o stare de bine, cu efect…antinevralgic.
3Folosirea prezervativelor nu afectează calitatea orgasmului.
Dimpotrivă, folosirea protecției în timpul actului sexual poate prelungi durata acestuia, diminuând stresul provocat de riscurile metodei retragerii. Folosirea unei metode contraceptive sigure și moderne îi ajută pe parteneri să se simtă mai relaxați, ceea ce este o condiție de bază pentru a ajunge la orgasm.
4O relație de lungă durată crește și posibilitatea de a avea un orgasm.
Se pare că aventurile de-o noapte nu asigură și cel mai bun orgasm, acesta putând chiar să lipsească. Motivul este unul simplu: de obicei, atunci când nu cunoști persoana din fața ta, va mai greu să te simți în largul tău în prezența sa, mai cu seamă într-un context atât de intim. În plus, într-o relație de lungă durată ai și timp să descoperi preferințele celuilalt, aflând astfel ce anume îi stimulează apetitul sexual și, desigur, cum puteți ajunge mai ușor la orgasm.
5Ce se întâmplă în creierul tău atunci când nu reușești deloc să te exciți?
Dacă nu știai deja, este momentul să afli că orgasmul începe în „cap”. Așadar, atunci când sunteți împreună, încercați să dați la o parte gândurile care vă pot distrage atenția de la momentul prezent și, mai ales, să găsiți diferite metode de relaxare. O altă soluție ar fi să încercați să alocați mai mult timp și atenție preludiului, pe care-l puteți condimenta cu câteva jocuri care să alunge din rutină și să vă stârnească creativitatea și dorința în dormitor.