Relație la distanță
„Ochii care nu se văd, se uită” sau „Relația în care toți 4 sunt fericiți” sunt câteva dintre lucrurile care se spun atunci când vine vorba despre relațiile la distanță. Ele au un sâmbure de adevăr și exprimă dificultățile pe care le întâmpină partenerii care locuiesc la sute sau mii de kilometri depărtare. Totuși, multe dintre aceste relații funcționează foarte bine, ceea ce ne face să ne întrebăm care este secretul lor. În continuare, îți prezentăm câteva sfaturi care vă pot ajuta să faceți față unei relații la distanță:
1. Comunicați ca și cum n-ar exista distanța
Cu toată tehnologia pe care o avem la dispoziție în zilele noastre, relațiile la distanță nu mai înseamnă să comunicați mai puțin, ci doar să nu mai fiți prezenți fizic unul lângă altul atât de des pe cât v-ați dori. De altfel, comunicarea este piatra de temelie a unei relații, elementul care o face să funcționeze. Împărtășiți-vă gândurile, povestiți-vă ce ați făcut pe parcursul zilei. Nu subestima nici gesturile considerate desuete, cum ar fi trimiterea unei scrisori romantice.
2. Aveți încredere unul în celălalt
Este foarte dificil și frustrant pentru amândoi să nu știți ce face persoana dragă în cea mai mare parte a timpului. Stările de nesiguranță, suspiciunile sau gelozia sunt cei mai mari inamici ai unei relații la distanță, așa că feriți-vă de ele și discutați cu partenerul neliniștile pe care le aveți.
3. Nu uitați de intimitate
Chiar dacă nu puteți fi aproape fizic unul de celălalt, nu înseamnă că intimitatea trebuie să dispară din viața voastră. Se spune că cel mai important organ sexual este creierul, așa că lăsați-vă imaginația să zboare și condimentați-vă viața amoroasă cu diverse provocări, discuții incitante, fotografii sau orice vă trece prin cap.
4. Stabiliți-vă următoarea întâlnire
Gândul că știți sigur când urmează să vă reîntâlniți poate fi de ajutor pentru amândoi, deoarece vă oferă siguranță și încrederea că puteți gestiona eficient această depărtare. Stabilirea unei date pentru următoarea întâlnire face așteptarea mai suportabilă, spre deosebire de situația în care nu știți dacă ea va avea loc peste o lună, două sau chiar mai multe.
5. Faceți-vă planuri împreună
Relațiile la distanță pot funcționa foarte bine o perioadă, însă nu la nesfârșit. Lucrurile care vă împiedică să fiți aproape unul de celălalt ar trebui să își găsească o rezolvare, în cele din urmă, pentru a nu simți că eforturile voastre sunt în zadar. Așadar, vorbiți despre viitor, despre felul în care plănuiți să găsiți o soluție, despre cum ați vrea să fie lucrurile când veți avea ocazia să fiți aproape unul de celălalt.
6. Profitați de beneficii
Firește că depărtarea vă afectează, însă dacă încercați să beneficiați și de avantajele pe care le oferă o relație la distanță, lucrurile pot deveni mai ușoare. Timpul liber pe care îl aveți poate însemna mai multe momente petrecute cu familia sau poate fi investit într-o pasiune sau în carieră.
7. Mențineți o atitudine pozitivă
Succesul unei relații la distanță se bazează mult pe o atitudine pozitivă. Încrederea și încredea în faptul că lucrurile vor sta mai bine în viitor vă poate ajuta să preveniți multe dintre problemele unei relații la distanță.