Lipsa orgasmului la femei
Dacă, oricât ai încercat, nu ai reușit până acum să ai un orgasm sau s-a întamplat destul de rar, află că nu ești singura. Statisticile ne arată că între 10-20% dintre femei nu au avut niciodată un orgasm, în timp ce numai 2% dintre bărbați nu l-au experimentat. Acest lucru poate declanșa sentimente de rușine, dezamăgire sau chiar frustrare, ceea ce poate face ca satisfacția sexuală să fie chiar mai greu de obținut. Vestea bună este că îți poți ajuta corpul să ajungă la orgasm! Iată câteva activități care pot contribui la o viață sexuală împlinită și pe care le poți integra cu ușurință în rutina zilnică.
Mare grijă la alimentație
Deja nu mai este un secret faptul că sănătatea organismului influențează în mod direct atât libidoul, cât și hormonii, aceștia având un impact puternic asupra abilității de a ajunge la orgasm. În general, o dietă sănătoasă conține cantități reduse de zahăr și suficiente proteine și grăsimi sănătoase ce dețin cheia unui nivel hormonal optim.
Ajută-ți libidoul
Trebuie să știi și că unele medicamente, inclusiv antidepresivele, pot reduce funcțiile hormonilor care influențează libidoul. Așadar, nu uita să-ți verifici cu atenție medicamentele și discută cu medical tău înainte de a le folosi sau schimba, pentru a fi sigură că nu te vor afecta în niciun fel. Iar dacă ești gata să-ți lași puțin imaginația la joacă, recomandăm câteva alimente excelente pentru un apetit sexual ridicat.
Creează-ți propria rutină de exerciții fizice
Sportul merge mână în mână cu orgasmul! Cum se aplică mai exact? Ei bine, pentru a putea avea un orgasm, trebuie să asigurăm un flux natural al neuronilor între organele genitale și creier prin intermediul coloanei vertebrale și a nervilor cranieni. Iar unul dintre cele mai recomandate exerciții în acest sens este Yoga, prin care te poți reconecta la propriul corp. La fel de eficiente pot fi exerciții fizice de stretching sau chiar ședințele relaxante de masaj.
Alungă stresul!
Stresul este aproape omniprezent în viața de zi cu zi, însă este important să încercăm să-l reducem pe cât posibil. În cele mai multe cazuri, el poate conduce la eliberarea cortizolului, hormon care întrerupe producerea hormonilor „buni” care stimulează excitarea sexuală. Mai mult decât atât, stresul poate duce la încordarea mușchilor, un alt inamic al orgasmului. Așadar, găsește-ți propriile căi de a te relaxa, mai ales dacă știi că urmează un moment de tandrețe alături de partener. Cheia este să înlături grijile și orice alt lucru care te poate preocupa înainte, pentru a te conecta emoțional cu partenerul înainte de a te bucura pe deplin de sex. E-mailul pe care am uitat sa îl trimitem sau o ceartă recentă cu mama sau o prietenă nu au ce căuta în dormitor.
Cunoaște-te cât mai bine!
Cu excepția cazurilor în care există anumite afecțiuni (de exemplu, un dezechilibru de tip hormonal sau frigiditate), atingerea orgasmului depinde foarte mult de factori psihologici. Se poate întâmpla ca propria nesiguranță sau lipsa de încredere în partener să fie piedici în a te bucura de ceea ce se întâmplă aici și acum. De aceea, cele mai importante două lucruri în acest sens sunt: să-ți cunoști cât mai bine corpul (cum îți place să fii atinsă, ce te excită cel mai mult și te face să vibrezi) și să fii încrezătoare în sex-appeal-ul tău și, desigur, să comunici foarte bine cu partenerul astfel încât, dacă este cazul, să-l ajuți să te aducă pe culmile plăcerii.